Curaçao kleurt oranje

15 apr 2014 om 09:00 uur

Curaçao kleurt oranje

Op 30 april is het weer Koningsdag op Curaçao. Deze feestelijke dag wordt dit jaar vier dagen later dan in Nederland gevierd in verband met de schoolvakanties. Nederlandse bezoekers van het eiland hebben daarom de unieke kans om twee keer Koningsdag te vieren! In 2015 wordt Koningsdag op zowel Curaçao als in Nederland gehouden op 27 april, de geboortedag van Koning Willem Alexander. Ook dit jaar vinden er weer verschillende activiteiten plaats op het eiland; van feesten tot tweedehands markten. Daarnaast gaan veel mensen verkleed in het oranje.

Voor kinderen is er ook genoeg te doen op de kade van hotel Scharloo, zoals meedoen met spelletjes en clowns acts. In de avond zal het feest vooral plaatsvinden in het centrum van Willemstad. Met verschillende festiviteiten en DJ’s wordt de dag hier feestelijk afgesloten.

Naast Koningsdag staat het eiland deze zomer in het teken van het WK voetbal dat in juni wordt gehouden in Brazilië. Door het geringe tijdsverschil met Brazilië is Curaçao voor zowel lokale bewoners als Nederlandse toeristen de ideale bestemming om te kunnen genieten van het voetbal in een real-time setting. Er zullen in de zomer verschillende activiteiten op het eiland worden georganiseerd om ervoor te zorgen dat Nederlandse reizigers zich thuis voelen, ondanks de grote afstand.