Culinair Curašao: proef de smaak van het eiland!

15 apr 2014 om 09:00 uur

Culinair Curašao: proef de smaak van het eiland!

Curašao Tourist Board heeft in samenwerking met Kuoni en Does Travel & Cadushi Tours de nieuwe themareis “Culinair Curašao” ge´ntroduceerd. Het doel van deze reis is om reizigers kennis te laten maken met de gerechten van het eiland. De eerste culinaire reis wordt gehouden van 24 mei t/m 8 juni. Naast de reguliere gerechten worden er in veel restaurants op het eiland speciale menu’s samengesteld die bezoekers kunnen bestellen tijdens Culinair Curašao.

Door de aanwezigheid van veel verschillende culturen, heeft Curaçao een gevarieerde keuken. Er zijn bijna 50 verschillende culturen op het eiland te vinden en dat is ook terug te zien in de lokale gerechten. Hieronder een overzicht van enkele van deze gerechten:

Stoba betekent ‘gestoofd' en is in Curaçao een heel bekend gerecht. Deze stoofpotjes worden gemaakt met diverse ingrediënten zoals met geit, rundvlees, kip, vis of zelfs leguaan.
Bolo Pretu is een zwarte vruchtentaart die voornamelijk wordt gegeten op Curaçao tijdens bruiloften. De taart bestaat uit veel verschillende ingrediënten en moet een aantal dagen weken in alcohol voordat deze op zijn best is. Uiteraard is deze taart niet bestemd voor kinderen, gezien de alcohol die er in zit. De Curaçaose Funchi is een maisgerecht dat veel weg heeft van het Italiaanse Polenta. Het wordt op Curaçao voornamelijk gebruikt als de vervanger van rijst en aardappels bij gerechten met groente en vlees (of kip). Yuana is een populair ingrediënt voor stoba's en soep. Yuana is niets meer dan gestoofd leguaanvlees. Daarnaast bestaat er ook sopi Yuana: soep getrokken uit leguaanvlees. Keshi Yena betekent ‘gevulde kaas' en is net als Stoba een veel voorkomend gerecht op Curaçao. Dit ovengerecht werd in het verleden gemaakt van uitgeholde stukken kaas die vervolgens werden gevuld met alle restjes die mensen maar konden vinden. Bij voorkeur werd er gebruik gemaakt van een stuk Edammer-kaas. Keshi Yena is heerlijk met stokbrood of sla.