Curaçao voor derde keer uitgeroepen tot populairste vliegvakantieland buiten Europa

22 apr 2014 om 09:00 uur

Curaçao voor derde keer uitgeroepen tot populairste vliegvakantieland buiten Europa

Den Haag, 17 april 2014 – Zoneiland Curaçao valt dit jaar opnieuw in de prijzen bij de Zoover Awards. De zonbestemming nam de prijs in de categorie ‘populairste vliegvakantieland buiten Europa’ in ontvangst. Via online stemrondes bepaalde de consument welke reisorganisatie in aanmerking kwam voor de Award. Het eiland ontving een gemiddelde waardering van 9,09.

"We zijn ongelofelijk trots op deze derde Zoover Award op rij met de hoogste gemiddelde waardering tot nu toe ", aldus Stefanie van der Wulp, Press & PR officer, Curaçao Tourist Board Europe (CTBE). "Het is geweldig dat de bestemming Curaçao bij zoveel Nederlanders bovenaan aan hun favorietenlijstje staat. Curaçao is een ontzettend veelzijdig eiland. Naast de bekende zon, zee en het strand zal je verrast worden door de culturele diversiteit, rijke geschiedenis en tradities van het eiland. We zien dat veel reizigers snel naar Curaçao terug gaan als ze eenmaal een keer zijn geweest. Voor gastvrijheid scoren wij een dikke 9 - dat is een waardering om te koesteren."

"We zijn 2014 sterk gestart: in de eerste twee maanden steeg het aantal Nederlandse bezoekers aan Curaçao met 5% en de boekingen voor de komende maanden lopen tot nu toe voor op vorig jaar. 2014 belooft dus een goed jaar te worden voor Curaçao" zegt Edward Suares, Director Curaçao Tourist Board Europe (CTBE). "Op zowel lokaal als internationaal niveau werkt Curaçao hard om de bezoekers van het eiland een mooie reis te bieden die aan alle verwachtingen voldoet. Deze Award is een waardering voor alle gezamenlijke inspanningen en een mooie mijlpaal in het 30-jarig bestaan van CTBE in Nederland."

Zoover Awards
De Zoover Awards worden sinds 2010 uitgereikt en zijn sindsdien uitgegroeid als een toonaangevende verkiezing binnen de reisbranche. De afgelopen weken konden consumenten online hun stem uitbrengen in 27 categorieën. In totaal zijn er ruim 175.000 stemmen uitgebracht. Binnen elke categorie worden twee awards vergeven, de populairste binnen een categorie en de beste binnen een categorie.

Curaçao nam de Zoover Award al twee keer eerder in ontvangst. Vorig jaar won het eiland met een gemiddelde waardering van 8,7 de prijs voor ‘favoriet vliegvakantieland buiten de EU'.

Kijk voor meer informatie over Curaçao als vakantiebestemming op www.bezoekcuracao.nl of op Zoover.


Over Curaçao Tourist Board Europe
Curaçao Tourist Board Europe (CTBE) behartigt ruim dertig jaar de Europese belangen op het gebied van toerisme voor de zonnige vakantiebestemming Curaçao. Voor zowel consumenten als zakelijke relaties is CTBE verantwoordelijk voor de marketing van dit veelzijdige eiland in het Caribisch gebied. Curaçao, het grootste eiland van de ABC-eilanden, heeft elke type reiziger verrassend veel te bieden. Naast de constante tropische temperatuur biedt het eiland een variëteit aan accommodatiemogelijkheden en bezienswaardigheden: witte stranden, historische landhuizen, fantastische watersportactiviteiten en een adembenemende onderwaterwereld. Door de verscheidenheid aan locaties en faciliteiten is Curaçao ook uitermate geschikt voor zakelijke bijeenkomsten en congressen. Met dagelijkse vluchten vanuit Amsterdam en wekelijks vanuit Düsseldorf is Curaçao goed bereikbaar. Zoover riep Curaçao in 2014 voor de derde keer uit tot "Populairste vliegvakantieland buiten de EU". Meer informatie over CTBE en vakantiebestemming Curaçao is te vinden op www.bezoekcuracao.nl