Culturele highlights

Christoffel park

Het grootste natuurpark van Curaçao bestaat uit drie voormalige plantages. Er leven verschillende zeldzame planten en dieren waaronder het Curaçaose witstaarthert, de zweepslang, verschillende vleermuizensoorten, cactussoorten, orchideeën en bromelia's. Ook zijn er verschillende soorten vogels te vinden waaronder de Caracara en de witstaartbuizerd.

Lees meer...


De pontjesbrug

De officiële naam voor deze drijvende pontonbrug in Willemstad is Koningin Emmabrug. De brug is 168 meter lang en de enige drijvende houten draaibrug ter wereld. De Emmabrug verbindt Punda met Otrabanda. Sinds 1974 is de brug autovrij. Elke dag passeren 15.000 voetgangers de pontjesbrug.

Lees meer...


Historische wandeling door Willemstad

Punda is een oude wijk van Willemstad. Op het moment dat Punda helemaal was volgebouwd, besloot men naar de andere kant van de Sint Annabaai uit te wijken. Zo ontstond de wijk Otrobanda. Maak kennis met beide historische, interessante en bedrijvige wijken van Willemstad onder leiding van een gids. Tijdens de wandeling door de vele straten en steegjes hoort u verhalen over de boeiende historie.

Lees meer...


Kura Hulanda Museum

Het museum bestaat uit een serie 19e eeuwse huizen en herbergt een indrukwekkende collectie Afrikaanse kunst. Er is ook een reconstructie te zien van een slavenschip, zoals dat van de West-Afrikaanse kust naar het Caribische gebied voer. De "oorsprong van de mens", is een expositie van fossielen, Afrikaanse maskers en vruchtbaarheidspoppen, beeldhouwwerk en Afrikaanse muziekinstrumenten.

Lees meer...


Shete Boka National Park

In dit natuurpark bevinden zich een aantal grotten met indianentekeningen. Verschillende plekken in het park geven een spectaculair schouwspel, waar de golven op de rotskust beuken. De stranden van het park vormen de broedplaats voor verschillende soorten zeeschildpaden.

Lees meer...